Wednesday, April 6, 2016

Tiga Ekor Baghal DAP Menyelinap Masuk Ke JAKEL Untuk Cari Modal FITNAH Najib...

‎Pada sekitar jam 4 petang ke jam  6 petang hari Sabtu (2hb April) tiga ekor pimpinan DAP telah dikesan berkeliaran didalam gedung membeli belah JAKEL.

Kemunculan Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng, bekas Exco Negeri Selangor Ronnie Liu dan wanita melayu yang menyertai DAP Rara@ Young Syefura telah disedari oleh salah seorang penggiat media sosial pro BN yang bertembung dan bertegur sapa dengan mereka di Tingkat 2 Bangunan JAKEL.

Tidak hairanlah apabila tersiar berita 3 wakil DAP membuat laporan polis terhadap YAB Datuk Sri Najib kununnya berbelanja sakan sehingga mencecah RM55 juta Ahli Parlimen bercakap didepan media seolah-olah dia tahu tentang harga jualan baju dan pakaian yang dijual di JAKEL.

Sebenarnya apa yang cuba diceritakan oleh ketiga-tiga ekor Baghal ini tidak benar, tidak tepat, ianya suatu pembohongan dengan niat jahat untuk memfitnah Najib dan diwaktu yang sama bertujuan untuk "divert issue" rumah banglo Lim Guan Eng.

Sebaik sahaja WSJ mamaparkan kisah dongeng mengenai perbelanjaan Najib dan terselit pula disitu nama gedung pakaian JAKEL, maka juak juak murahan DAP ini "menghidu" satu peluang keemasan untuk melaksanakan tugas dalam kepakaran mereka, iaitu FITNAH !

Tidak timbul langsung soal dan cerita Najib berbelanja secara peribadi sehingga puluhan juta ringgit di JAKEL. Memang tidak logik dan tak masuk akal..! 

Betapa bodohnya seorang Ahli Parlimen seperti Lim Lip Eng menyalak-nyalak kununnya Najib beli ‎5,500 pakaian setahun untuk Rosmah, bermakna 4 pakaian setiap hari sepanjang tahun. Memang bodoh Ahli Parlimen DAP ini, adakah mana mana rakyat Malaysia akan sanggup membeli 4 pakaian di kedai yang sama setiap hari....? 

Hakikatnya pembelian yang dibuat di JAKEL membabitkan Corporate and Charity Purcahses. Transaksi itu semua melibatkan Jabatan Perdana Menteri apabila perlu diadakan pembelian membabitkan aktiviti NGO dan badan bukan kerajaan seperti sumbangan pakaian meraikan anak anak yatim menjelang musim perayaan seperti Hari Raya Aidil Fitri,‎ bantuan pakaian dalam tragedi bencana seperti gempa bumi, banjir yang memerlukan kain kain selimut, pakaian dan permaidani yang baru untuk masjid masjid.

Peristiwa banjir yang melanda beberapa negeri di tanahair beberapa tahun lalu sebagai contoh memerlukan belanja yang sangat  besar untuk pihak kerajaan melaksanakan baik pulih. Sudah pastilah pembelian pembelian seperti ini munasabah. Lagi pun pihak JAKEL menjual pada harga yang lebih rendah dimana pihak mereka juga ‎terlibat dengan tanggungjawab CSR.

Kesimpulannya, diharap juak juak murahan seperti pimpinan DAP perlu menjadi lebih matang dan bijak sekiranya mahu berkokok dan menyalak membuktikan salah laku YAB Perdana Menteri....

Jangalah mencari isu isu remeh Cap Ayam sekaligus memperlihatkan value pemikiran mereka berada dibawah tapak kaki pimpinan UMNO-BN.

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

No comments: