Monday, April 11, 2016

Wang Besaar...! Wang Besaarr...!! Dedak Lumayan Buat Mereka Yang Sabotaj Rosmah Mansor....

‎Malam tadi kecoh berita mengenai insiden yang tidak diingini berlaku sewaktu majlis penyampaian hadiah Final Badminton Terbuka Malaysia....

Jaguh kebanggaan negara kita Datuk Lee Chong Wei berjaya menjinakkan pemain nombor satu dunia dari China, Cheng Long dengan kemenangan straight set.

Selaku Penaung Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datin Seri Rosmah Mansor diberikan penghornatan untuk menyampaikan hadiah buat pemenang. Ini merupakan sesuatu yang biasa dalam mana mana aturcara program sukan biar pun diperingkat antarabangsa.

Namun begitu, didalam kegamatan dan keghairahan  para penonton yang memenuhi Stadium meraikan kejayaan Chong Wei malam tadi, terdapat segelintir dalam bilangan yang kecil sahaja cuba untuk mensabotaj upacara penyampaian hadiah tersebut.

Juak juak murahan anti Najib yang kenyang setelah disuapkan dengan upah dedak yang lumayan sanggup hadir ke final malam tadi semata mata mahu menunggu upacara penyampaian hadiah.

Mereka dikesan masuk stadium agak lewat dan tidak berminat menyaksikan final dan persembahan Chong Wei. Juak juak ini hanya fokus pada "tugasan khas" mereka setelah menerima upah dedak lumayan....

Tugas khas? Iya mudah sahaja.... Tugas mereka adakah mengejek-ngejek dengan pekikan "boo" sekuat-kuatnya apabila Rosmah tampil untuk upacara penyampaian hadiah ! 

Perbuatan yang memang dirancang untuk memalukan Rosmah.... mereka tahu akan ada balaci balaci yang akan membuat rakaman video dan viralkan di media sosial dan rangkaian whatsp group.

Demi dedak lumayan.... manusia sanggup lakukan apa sahaja ! Semoga Datin Seri Rosmah sentiasa tabah dan mendapat perlindungan Allah swt.

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

No comments: