Tuesday, May 10, 2016

Akibat Kalah Teruk Di Sarawak Maka Rafizi Pun Menjadi Bertambah BODOH....!

Agak agaknya Dewan Bahasa dan Pustaka boleh memikirkan satu perumpamaan yang baru menggantikan 'Bodoh Seperti Lembu' untuk ditukarkan kepada 'Bodoh Seperti Rafizi'.

Heboh semalam dilaman media sosial usaha jahat Gay Boy PKR masih meneruskan agenda fitnahnya terhadap YAB Datuk Sri Najib Tun Razak.... Barangkali mungkin Rafizi ingin 'divert issue' kekalahan memalukan Pembangkang di PRN 11 Sarawak, maka Ahli Parlimen Pondan ini, eh! silap... Ahli Parlimen Pandan ini cuba mencipta satu lagi kisah dongeng menfitnah Najib !

Menerusi laman sosial, Rafizi bersungguh sungguh menabur fitnah kununnya Najib campurtangan urusan pihak MBSB dengan mengarahkan agar Notis Bankrap keatas Ketua UMNO Bahagian Kepong dibatalkan.

Padahal sekiranya kita teliti sendiri isi kandungan surat yang dikeluarkan oleh Ketua Setiausaha Sulit Perdana Menteri, Tan Sri Shukry tidak ada langsung arahan daripada Najib kepada pihak MBSB untuk membatalkan proses bankrap terhadap Ketua UMNO Bahagian Kepong.

Secara jelas surat itu meminta pihak MBSB diminta membuat tindakan yang sewajarnya, sekaligus ianya terserah kepada pihak MBSB untuk membuat keputusan! Namun begitu, sepertimana biasa spesis seperti Rafizi memang mahu memutarbelitkan fakta supaya kerja jahatnya memfitnah Najib akan terlaksana.....

Pada tajuk surat tersebut juga jelas menyebut mengenai ada cadangan untuk Ketua UMNO Bahagian Kepong, Datuk Hj Rizuan mahu menyelesaikan apa sahaja yang tertunggak dengan pihak MBSB diluar Mahkamah. Sudah pasti ini suatu kaedah dan proses yang biasa dilakukan oleh mana mana 'debtor' yang berdepan dengan situasi sebegini. Ianya sering berlaku dalam usaha mendapat penyelsaian yang baik [amicable settlement] dan menguntungkan kedua-dua belah pihak, Win Win Situation.

Kesian Rafizi.... usaha kerja jahatnya masig gagal lagi !!

No comments: