Wednesday, August 10, 2016

Akhirnya Din Pagoh Dapat Juga Jadi Presiden Parti.... PRU 14 Boleh Bertanding Di Pekan Lawan Najib.

‎Semalam dipersada politik tanahair berita penubuhan sebuah parti politik baru mendapat tumpuan warga media sekaligus mengakhiri teka teki kemana hala tuju Tun Dr M, Tan Sri Muhyiddin, Dato Seri Mukriz Mahathir serta kuncu kuncu mereka.

Bertempat di pejabat ROS Putrajaya, Muhyiddin melangkah dengan penuh bangga ‎ mendaftar Parti Pribumi Bersatu Malaysia atau singkatannya BERSATU. Secara rasminya maka tertubuhlah sebuah parti politik yang bakal dikemudikan oleh buangan sisa sisa UMNO...!

BERSATU meneyenaraikan Tun Dr M sebagai individu paling atas dalam struktur parti, sama tahap dengan Mursyidul Am PAS dan Ketua Umum PKR. Sememangnya itulah yang sebenarnya apa yang dimahukan oleh Tun Dr M, iaitu kedudukan lebih tinggi dari Presiden parti.. Manakala, Muhyiddin Yasin pula akan mengetuai BERSATU sebagai Presiden parti.

Sejauh manakah kemampuan parti baru ini akan berjaya dalam lanskap politik tanahair? Kalau minggu lalu Muhyiddin kata parti UMNO ibarat kereta yang buruk tak boleh dibaiki, apakah hari ini Mantan TPM ini sudah menemui kereta yang baru jauh lebih baik prestasinya ?

Sejak pagi tadi semakin mengganas viral dibanyak Whatsp Group sebar info tentang kaitan parti baru BERSATU dengan Pasaraya Bersatu kini dikenali sebagai The Store. Secara sinisnya, parti BERSATU ibarat sebuah Store simpanan buangan sisa sisa UMNO yang tak boleh digunakan lagi....

Jika Muhyiddin yakin dengan tindakannya, ayuhlah masuk bertarung secara anak jantan ! Jawatan Presiden sudah dalam genggaman, apabila datang PRU ke 14 nanti jangan banyak berdalih..., berdepanlah dengan YAB Datuk Sri Najib di Parlimen Pekan ! 

Sent from my BlackBerry Z30  smartphone.‎ 

No comments: