Wednesday, August 3, 2016

Benarkah Otak Din Pagoh Lebih Buruk Dari Kenderaan Yang Tak Boleh Dibaiki...?

Amboi amboi amboi....! Sedapnya menghina mengkeji UMNO.... 

Kenyataan daripada mantan Timbalan TPM yang juga mantan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengatakan bahawa "UMNO Ibarat Kenderaan Yang Buruk Yang Tak Boleh Dibaiki" sebenarnya menggambarkan keperibadian dirinya sendiri....

Kenyataan bangang Muhyiddin itu dibuat sewaktu mantan TPM itu duduk semeja dengan juak juak PKR pada satu sidang media pada 30hb Julai 2016.

Kalaulah Muhyiddin kata UMNO itu kenderaan buruk yang tak boleh dibaiki, beliau sendiri pernah bantu memandu kenderaan tersebut sebagai co-pilot ! Malah beliau bukan pergi meninggalkan kenderaan tersebut, sebaliknya beliau terpaksa dihumban keluar dari kenderaan yang dikatakan buruk dan tak boleh dibaiki...!

Bagaimana mungkin Muhyiddin kata kenderaan itu rosak sedangkan dia masih duduk diam dalam kenderaan tersebut...? ‎ Maksudnya beliau dipecat dan bukannya meninggalkan UMNO.

Oleh itu tak perlulah mahu mendabik dada dan menyalak seolah-olah dirinya hebat sedangkan sewaktu hayatnya dalam UMNO beliau lebih banyak bergantung kepada ihsan beberapa pimpinan UMNO memberikan laluan kepadanya.

Pada majlis yang sama iaitu ketika  bersama dengan pimpinan PKR, Muhyiddin ‎telah dijolok soalan daripada pihak wartawan media. Soalan bertanyakan pendirian Muhyiddin sekarang ini samada menyokong Agenda Pembebasan Anwar Ibrahim atau pun tidak?

Muhyiddin dengan selamba menyatakan beliau dengan Anwar memang bersahabat dan memaklumkan sewaktu Anwar dipecat dari jawatan TPM tahun 1998, beliau sendiri satu satunya Menteri ketika itu telah pergi bertemu dan menziarah Anwar...

Inilah dia watak dan sifat sebenar Muhyiddin yang sedang menjilat ludah dan kahaknya sendiri...! Sewaktu tempoh Anwar mengetuai Pembangkang, Muhyiddin telah beberapa kali menghentam Anwar. Iya, kerja kerja mengkritik dan membalun Anwar ini Muhyiddin lakukan sewaktu dia menjadi co pilot pada sebuah kenderaan yang beliau kata buruk dan tak boleh dibaiki...!!

Rakaman video masih ada banyak sebagai bukti segala kata kata hina Muhyiddin kepada Anwar. Salah satunya, sewaktu kempen PRN Sarawak 15 April 2011, atas pentas ceramah BN, Muhyiddin dengan lantang menggelar Anwar sebagai Pengkhinat Bangsa yang menjadi punca masyarakat melayu berpecah belah ! Dipentas yang sama itu juga Muhyiddin gelar Anwar sebagai Raja Pembohong dan Bapak Pembohong....

Sesiapa yang terserempak dengan Muhyiddin sila beri pada dia cili sos atau kicap.... Manalah tahu ianya bole membantu beliau menambahkan sedap rasa menjilat kahaknya sendiri !!

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

No comments: