Saturday, August 13, 2016

Menarik Sepanjang Minggu Ini. Sekali Najib Bersin..., Tun Dr M Pun Masuk IJN.

‎Mungkin ramai dikalangan pendokong tegar Tun Dr Mahathir yang menyertai kumpulan menyerang YAB Datuk Sri Najib tidak pernah tahu sebab sebenar kenapa Najib kini dibenci oleh mantan PM itu....

Kesempatan diwawancara oleh salah sebuah stesen telvisyen di Jakarta memberikan ruang buat Najib menceritakan mengenai tingkah laku Tun Dr M yang cuba mencampuri urusan kerja seorang Perdana Menteri.

Najib gambarkan Tun Dr M punyai karektor yang Obes To Power sekiranya Najib akur bermakna beliau akan menjadi seorang Perdana Menteri yang mengikut telunjuk orang lain seolah-olah dikendalikan dengan remote control....
NajibRazak.com

UCAPAN PERDANA MENTERI MENGENAI PERJUANGAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
Dan Salam 1 Malaysia.
Rakyat Malaysia yang dikasihi,

Dalam hidup ini kita perlu mempunyai matlamat. Saya menceburi bidang politik melalui parti saya di mana perjuangannya adalah untuk memartabatkan agama, bangsa dan negara, selari dengan matlamat dan nilai hidup saya.

Amat mengecewakan apabila seorang pemimpin lama hari ini sanggup menggadaikan perjuangan atas nama agama, bangsa dan negara semata-mata ingin bersekongkol dengan parti-parti lain yang matlamatnya terang-terang bertentangan dengan matlamat dan nilai parti yang diperjuangkannya dahulu.

Demi menjatuhkan kerajaan, yakni yang beliau sendiri asaskan kerajaan yang ada hari ini.
Memang diketahui umum bahawa beliau sebelum ini tidak pernah kalah, dan bagi menjaga air muka beliau sanggup melakukan apa sahaja untuk lari daripada kegagalan dalam usaha menjatuhkan kerajaan yang sedia ada.

Semata-mata untuk mempertahankan ego beliau, beliau sering melontarkan pelbagai tohmahan terhadap saya dan anggota pentadbiran saya, namun apa yang dikatakan beliau berbaur fitnah dan diperbesar-besarkan.

Adakah beliau tidak terkecuali daripada tohmahan yang beliau lemparkan ke atas saya ketika zaman beliau memegang kuasa?
Walau apapun tohmahan yang dilemparkan kepada beliau dahulu, bangunan serta infrastruktur tetap dibangunkan, negara tetap dapat melalui proses transformasi walaupun musuh politik dahulu yang kini beliau bersubahat dengan, menuduh beliau sebagai pemberi rasuah, salah guna kuasa dan kepala perompak.

Tiada bezanya apa yang dilalui oleh saya dan beliau. Saya tetap akan meneruskan kerja saya untuk membangunkan agama, bangsa dan negara tercinta ini walaupun perlu menempuhi segala tohmahan yang dilemparkan olehnya.

Hal ini kerana rakyat memerlukan kepimpinan yang boleh memberi khidmat bakti sepanjang masa bukannya hanya bermatlamat menjatuhkan orang lain.

Sekian sahaja dari saya.

Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.‎


Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

No comments: