Tuesday, December 6, 2016

TEPAT Sungguh Teguran Rizal Mansor Terhadap Tun Dr M Yang Semakin Jahil Bersama DAP

Kita hanya mampu berdoa kehadrat Allah swt agar Tun Dr M sempat bertaubat sebelum menghembuskan nafasnya yang terakhir.....

Sekiranya mahu bersekongkol dengan juak juak chauvanist anti melayu islam DAP, itu pilihan hati Tun Dr M sendiri, kita hanya mampu menyaksikan gelagat bangangnya dengan hati yang sedih, itu sahaja ! Tetapi apabila beliau terlalu mahu menunjukkan dirinya lebih DAP dari DAP, maka tidak mustahil apa yang keluar dari mulutnya merupakan kata kata yang membinasakan dirinya sendiri.

Memanglah wajar selaku Pegawai Khas kepada YAB Perdana Menteri, Datuk Rizal Mansor menempelak tindakan Tun Dr M yang menghina Nabi Muhammad s.a.w. Tun Dr M panas telinga apabila dalam ucapan penggulungan Zahid Hamidi, beliau menggambarkan Datuk Sri Najib sebagai insan terpilih oleh Allah swt untuk memimpin UMNO dan mentadbir negara ini.

Mahathir yang ketika itu menyertai majlis DAP panas telinga dan mula mahu menjadikan Najib sebagai bahan lawak dengan melontarkan persoalan menyamakan Najib dengan Nabi Muhammad s.a.w. Mantan PM itu memberikan soalan soalan bodoh seperti bertanyakan apakah Rasulullah s.a.w ada menyimpan wang sebanyak RM2.6 bilion, adakah zaman Rasulullah s.a.w sudah ujud 1MDB...?

Betullah kata kata Jepp Sepah, 'biarlah muka nampak bodoh tapi jangan akal tu benar benar bodoh.." . Inilah masalah dengan Tun Dr M apabila mempamerkan kebodohan dirinya dalam hal agama islam, lebih memalukan lagi ianya dihadapan juak juak chauvanist DAP !

“Apabila berada bersama DAP beliau perlu menunjukkan yang beliau lebih DAP daripada DAP sehingga sanggup memperlekehkan nabi sendiri,” katan Datuk Rizal Mansor di laman facebook miliknya.

Beliau berkata tindakan Dr Mahathir itu berbeza pada 2013 apabila bekas perdana menteri meminta Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) ditubuhkan untuk menyiasat pemberian sejuta kewarganegaraan kepada warga asing sebelum merdeka.
Kalau ikut sejarah Tun Dr Mahathir, ini bukan kali pertama beliau menghina Rasulullah SAW. Pada tahun 1997 Tun Dr Mahathir pernah memperlekehkan janggut Rasulullah SAW dengan berkata:
1. Siapa tahu janggut Nabi macam mana?
2. Siapa biasa tengok janggut Nabi, ada gambar?
3. Di zaman tu dia bukan ada Gillette.
4. Pisau cukur pun tiada zaman tu, jadi macam mana nak cukur. Naik unta sana sana sini. Bukan boleh dapat air di padang pasir.

Oleh kerana keceluparan kata-kata Tun Dr Mahathir itulah membuatkan Barisan Nasional (BN) kehilangan kerusi Parlimen Arau dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) 1998.

Jadi tidak hairanlah Tun Dr Mahathir apabila berada bersama DAP beliau perlu menunjukkan yang beliau lebih DAP dari DAP sehingga sanggup memperlekehkan Junjungan Besar Rasulullah SAW sendiri.

No comments: