Thursday, January 14, 2016

PRU 14 Tinggal Lagi 28 Bulan Sahaja Lagi..... UMNO Selangor Dah Ready Ker ?


Memang jelas terbukti komponen yang terdiri dari PKR, DAP dan PAS sudah berpecah.......

Persoalannya sekarang, apakah dipihak UMNO Selangor yang mengetuai Barisan Nasional di negeri ini mampu untuk merampas kerajaan negeri pada PRU ke 14 ? Masa dah suntuk, hanya tinggal 28 bulan sahaja lagi.....

Sehingga ke saat ini, apakah dapat dirasai bahang kekuatan UMNO Selangor untuk menumbangkan PKR, PAS, DAP dan Amanah ? Kalau kita bertemu dengan mana mana pimpinan UMNO di Selangor dan bertanyakan soalan CEPUMAS ini mereka hanya tersenyum, buat buat senyum, dan malu nak senyum. Tidak ada ramai dikalangan mereka yang 'berani dan konfiden' berkata "Ya ! UMNO akan menang di Selangor ! ".

Dibawah ini petikan dari Berita Harian Online;

SHAH ALAM: Naib Pengerusi DAP Selangor, Datuk Teng Chang Khim, mengisytiharkan pendirian parti itu yang menyifatkan PAS sebagai musuh utama.
 
Katanya, ia susulan kenyataan Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Abdul Samad, semalam yang menganggap DAP sebagai musuh parti berkenaan.
 
"Dia (PAS) dah isytihar (sebagai musuh), kita sahut kerana kita pantang dicabar.
 
"Dalam pentadbiran kerajaan negeri, kita bersikap profesional. Untuk pilihan raya umum (PRU) akan datang, kita tetap menempatkan calon DAP bagi kerusi ditandingi PAS," katanya.
 
Beliau ditemui di Istiadat Angkat Sumpah dan Pengurniaan Watikah Pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Orang Besar Daerah Kuala Langat, Timbalan Mufti, Ketua Pendaftar Perkahwinan dan Perceraian dan Rujuk Orang Islam di Istana Kayangan di sini, pagi tadi.
 
Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, berkenan menyempurnakan majlis berkenaan.
 
Sementara itu, Iskandar yang juga Pesuruhjaya PAS Selangor, berkata PAS akan menjadikan DAP sebagai musuh pada PRU akan datang.
 
"Buat masa ini, kita akan tetap bekerjasama dan meneruskan kerjasama parti sehingga PRU akan datang," katanya.
 
Pada Ijtimak Pilihan Raya PAS Selangor di Stadium Tertutup Kuala Selangor semalam, PAS menganggap DAP musuh terbaharu mereka.
 
Ia berikutan tindakan DAP yang mahu meletakkan lapan calon di lapan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) disandang PAS di Selangor pada PRU akan datang.

Wednesday, January 13, 2016

Tahun 2016 Masih Adakah Grand Design Untuk Jatuhkan Najib...?

Tahun 2016 sudah mencecah usia hampir dua minggu....

Sepertimana lazimnya, apabila mucul sahaja tirai tahun yang baru, pelbagai azam akan dibuat oleh setiap individu. Inilah masanya untuk memasang niat dan perancangan memenuhi cita cita dan impian masing masing.

Apa pula kisahnya dalam kisah politik tanahair...?

Kita semua menyaksikan beberapa bulan sebelum tahun 2015 melabuhkan tirainya, YAB Perdana Menteri kita Datuk Sri Najib menjadi 'punching bag' oleh musuh musuh politiknya samada dari dalam parti sendiri mahu pun juga dari luar !

Sebenarnya kalau kita perhatikan betul betul dan kita perhalusi, Najib memang menjadi bahan serangan sejak dari beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri lagi walaupun pada ketika itu Perdana Menteri adalah Tun Abdullah Badawi.

Cuma yang ketara ialah sebelum berakhirnya tahun 2015,  serangan demi serangan terhadap Najib semakin menggila, lebih teruk dari gila babi dan babi yang gila pun tak seteruk itu....! Istilah teruk ini mengambil kira serangan dari dalam parti UMNO itu sendiri.

Hamba Allah swt yang bernama Haji Mohammad Najib Bin Tun Abd Razak bukanlah manusia yang sempurna. Dia juga memiliki kelemahan pada dirinya dan seperti manusia yang lain, pasti ada melakukan kesilapan.

Besar sungguh ujian dan dugaan yang terpaksa dilalui oleh Najib. Sebagai orang nombor satu dalam parti dan kabinet kerajaan pimpinannya beliau turut diuji apabila timbalannya sendiri tidak mahu mendokongnya malah memilih untuk menentang arus !

Namun begitu Najib pada penutup ucapan penggulungan Persidangan Agung UMNO [PAU] 2015 secara terang menyebut bahawa beliau memilih untuk menjadi 'pemimpin yang berjiwa besar'.
 
Dengan semangat mendahulukan kepentingan parti dan bukan kepentingan peribadi, Najib memberikan ruang dan membuat 'offer' kepada mana mana seterunya didalam parti untuk kembali bersatu, dan sama sama bekerja untuk mengukuhkan parti demi mendepani PRU ke14.

Namun begitu beliau tegas dan bertekad sekiranya masih ada lagi unsur unsur dan kerja kerja jahat untuk menjatuhkan beliau, maka dirinya tidak akan tetagak-agak akan lawan dengan ungkapan kata kata 'No Retreat No Surrender!'

Ramai juga yang menjangkakan cerita 1MDB dan dana RM2.6 Billion sudah tak panas lagi dan semakin sejuk... Sesi penjelasan dan penerangan yang giat diadakan membongkar dan membuktikan kerja jahat portal Sarawak Report memang selama ini telah berbohong dan memutarbelitkan fakta dalam isu 1MDB. Kesian sungguh menyaksikan gelagat juak juak dalam parti UMNO yang anti Najib !
 
Mereka mati matian percaya dengan berkumandangnya cereka fitnah 1MDB ini, Najib akan letak jawatan dan berundur sebagai PM dan Presiden UMNO.

Sebelum dinobatkan sebagai Perdana Menteri, kerja kerja fitnah dahsyat terhadap Najib mainan kotor juak juak Pembangkang sudah pun bermula dengan 'menjaja' kisah pembunuhan Altantuya. Habis modal..., Najib gagal dibuktikan bersalah !

Setelah bergelar PM Malaysia, isteri Najib iaitu Datin Seri Rosmah Mansor pula menjadi 'punching bag' Pembangkang dengan kisah cincin. Selepas itu, segala gerak langkah Rosmah menjadi tumpuan juak juak jahat ini semata mata mahu meneruskan agenda fitnah mereka.....

Berakhir tahun 2015, bermulanya tahun 2016 Najib masih Perdana Menteri. Itu natijahnya ! Apakah akan ada lagi Grand Design cereka fitnah dan adu dumba mahu menjatuhkan Najib...?

/bersambung......