Saturday, April 16, 2016

Apa Khabar Pemakan Pemakan Dedak Kumpulan Pro Tun Dr M ? Nilai Ringgit Berbanding Dolar Amerika Semakin Kukuh Dan Najib Masih Perdana Menteri Malaysia....

‎Ketika dan saat ini nilai dagangan wang ringgit kita berbanding dengan dolar Amerika semakin baik. Kadar pertukarannya mencatat angka 3.89 berbanding 4.30 yang pernah berlaku beberapa bulan yang lalu...

Sewaktu nilai ringgit lemah dan mencecah 4.30 ianya menjadi modal dan bahan daripada juak juak murahan seteru politik YAB Datuk Sri Najib.

Mereka menyalak sana sini menakut-nakutkan rakyat meramalkan nilai ringgit akan pergi lebih teruk melepasi 4.80 sekiranya Najib masih kekal sebagai Perdana Menteri. Tindakan juak juak murahan ini seolah-olah mohon dihalalkan kerja jahat mereka melancarkan gerakan mahu tumbangkan Najib..

Gerakan untuk tumbangkan Najib yang turut disertai oleh beberapa pimpinan UMNO sendiri bergandingan dengan juak juak Pembangkang dilihat semakin hilang punca, bak kata sembang warung kopi "dah takde modal..."‎.

Kerja jahat mereka dibuat dan dilancarkan tanpa henti dengan tujuan mahu mengheret rakyat membenci batang tubuh yang bernama Najib Razak. Sesi ceramah dengan kaedah menunggang nama Perhimpnan Rakyat terbukti gagal menghimpun bilangan hadirin yang ramai walaupun menjadikan Tun Dr Mahathir sebagai Bintang Utama mereka.... Kesian !

Apabila juak juak murahan ini sibuk membuat kerja jahat cuba menggulingkan Najib, dengan kehendak Allah swt satu per satu kebenaran diperlihatkan menyebelahi Perdana Menteri kita.

Tuduhan demi tuduhan terhadap Najib kononnya menjadi dalang dalam isu panas 1MDB menerima tamparan hebat apabila Jawatankuasa PAC selesai menunaikan tanggungjawab siasatan mereka.

Perlu diingat..., Jawatankuasa PAC ini turut dianggotai oleh Ahli Parlimen Pembangkang ! Berpeluh peluh juak juak murahan ini apabila PAC mengesahkan Najib tidak terlibat.

Sehubungan dengan tersiarnya laporan rasmi Jawatankuasa PAC ini, Arul Kanda selaku Presiden dan Pengarah Ekskutif 1MDB muncul dikaca tv menerusi siaran RTM yang ditonton jutaan rakyat Malaysia.

Arul Kanda yang memiliki kelebihan bertutur dengan baik berjaya memberikan penjelasan mengulas laporan PAC. Menurutnya, antara perkara yang sangat penting perlu rakyat Malaysia faham adalah; TIDAK ada satu pun perkataan Salah Laku ataupun Jenayah dalam laporan Jawatankuasa PAC.

Arul menjelaskan lagi apa yang harus diberikan penekanan adalah beberapa kelemahan yang perlukan 'further investigations by the authorities'.

Keesokan harinya pula, Tun Dr Mahathir masih lagi ditunggang oleh juak juak chauvanist parti Lim Kit Siang mengadakan sebuah forum di IDCC Convention Centre bertajuk "Najib-Bersubahat Atau Tidak Bersalah?" seolah-olah mahu mempertikaikan keputusan Jawatankuasa PAC.

Agak agaknya mereka mereka ini hilang ingatan bahawa salah seorang Jawatankuasa PAC iaitu Dr Tan Seng Giaw merupakan orang lama DAP dengan jelas sebut Najib tidak bersalah....!!

Dengan kehendak Allah swt sejak semalam pula dah mula tersebar video klip kenyataan rasmi dari Adel Al-Jubair, Menteri Luar Arab mengesahkan mengenai dana derma ‎negara Arab kepada Najib.

Begitulah kisahnya yang boleh kita nlaikan sendiri.... kerja jahat oleh juak juak murahan Pembangkang menunggang Tun Dr Mahathir semakin menemui jalan buntu untuk menghasut pemikiran rakyat ! 

Pada waktu yang sama kebenaran sentiasa menyebelahi Najib yang sentiasa "cool and relax".

Buat pemakan pemakan dedak kumpulan Pro Tun Dr M perlulah muhasabah diri dan kembalilah ke jalan yang benar....

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Monday, April 11, 2016

Wang Besaar...! Wang Besaarr...!! Dedak Lumayan Buat Mereka Yang Sabotaj Rosmah Mansor....

‎Malam tadi kecoh berita mengenai insiden yang tidak diingini berlaku sewaktu majlis penyampaian hadiah Final Badminton Terbuka Malaysia....

Jaguh kebanggaan negara kita Datuk Lee Chong Wei berjaya menjinakkan pemain nombor satu dunia dari China, Cheng Long dengan kemenangan straight set.

Selaku Penaung Persatuan Badminton Malaysia (BAM), Datin Seri Rosmah Mansor diberikan penghornatan untuk menyampaikan hadiah buat pemenang. Ini merupakan sesuatu yang biasa dalam mana mana aturcara program sukan biar pun diperingkat antarabangsa.

Namun begitu, didalam kegamatan dan keghairahan  para penonton yang memenuhi Stadium meraikan kejayaan Chong Wei malam tadi, terdapat segelintir dalam bilangan yang kecil sahaja cuba untuk mensabotaj upacara penyampaian hadiah tersebut.

Juak juak murahan anti Najib yang kenyang setelah disuapkan dengan upah dedak yang lumayan sanggup hadir ke final malam tadi semata mata mahu menunggu upacara penyampaian hadiah.

Mereka dikesan masuk stadium agak lewat dan tidak berminat menyaksikan final dan persembahan Chong Wei. Juak juak ini hanya fokus pada "tugasan khas" mereka setelah menerima upah dedak lumayan....

Tugas khas? Iya mudah sahaja.... Tugas mereka adakah mengejek-ngejek dengan pekikan "boo" sekuat-kuatnya apabila Rosmah tampil untuk upacara penyampaian hadiah ! 

Perbuatan yang memang dirancang untuk memalukan Rosmah.... mereka tahu akan ada balaci balaci yang akan membuat rakaman video dan viralkan di media sosial dan rangkaian whatsp group.

Demi dedak lumayan.... manusia sanggup lakukan apa sahaja ! Semoga Datin Seri Rosmah sentiasa tabah dan mendapat perlindungan Allah swt.

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Sunday, April 10, 2016

Benarkah Anak Kelantan Dari Bachok Bakal Diumumkan Sebagai Gabenor Bank Negara Yang Baru...?

Kepulangan ke tanahair anak kelahiran Kelantan, Datuk Dr Awang Adek Hussin dari negara Amerika Syarikat setelah selesai menjalani tugas sebagai Duta Malaysia d‎isana telah melahirkan desas desus bahawa Ketua UMNO Bahagian Bachok ini bakal menjadi Gabenor Bank Negara......

Tempoh khidmat sebagai Gabenor Bank Negara Malaysia oleh Tan Sri Dato Sri Zeti Akhtar Aziz yang sudah berakhir sudah pasti mengundang persoalan siapakah yang bakal menggantikan tempat wanita ini...?

Apakah benar berita ini ? Benarkah Awang Adek bakal nenggantikan tempat Tan Sri Zeti...?

Awang Adek merupakan graduan peringkat Sarjana dan Doktor Falsafah di Wharton School, University of Pennsylvania, Philadelphia. 

Beliau memiliki pengalaman luas dalam bidang kewangan dan korporat malah pernah menjawat jawatan Penolong Gabenor Negara dari 1996 sehingga 2001. Awang Adek juga pernah menjadi Pengerusi Tenaga Nasional Berhad selain dipinjamkan ke pihak berkuasa Perkhidmatan Kewangan Persisir Labuan sebagai Ketua Pengarah yang pertama selama dua tahun bermula pada tahun 1996.

Kita nantikan pengesahan berita ini sedikit masa.lagi...

Sent from my BlackBerry Z30  smartphone.

Wednesday, April 6, 2016

Tiga Ekor Baghal DAP Menyelinap Masuk Ke JAKEL Untuk Cari Modal FITNAH Najib...

‎Pada sekitar jam 4 petang ke jam  6 petang hari Sabtu (2hb April) tiga ekor pimpinan DAP telah dikesan berkeliaran didalam gedung membeli belah JAKEL.

Kemunculan Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng, bekas Exco Negeri Selangor Ronnie Liu dan wanita melayu yang menyertai DAP Rara@ Young Syefura telah disedari oleh salah seorang penggiat media sosial pro BN yang bertembung dan bertegur sapa dengan mereka di Tingkat 2 Bangunan JAKEL.

Tidak hairanlah apabila tersiar berita 3 wakil DAP membuat laporan polis terhadap YAB Datuk Sri Najib kununnya berbelanja sakan sehingga mencecah RM55 juta Ahli Parlimen bercakap didepan media seolah-olah dia tahu tentang harga jualan baju dan pakaian yang dijual di JAKEL.

Sebenarnya apa yang cuba diceritakan oleh ketiga-tiga ekor Baghal ini tidak benar, tidak tepat, ianya suatu pembohongan dengan niat jahat untuk memfitnah Najib dan diwaktu yang sama bertujuan untuk "divert issue" rumah banglo Lim Guan Eng.

Sebaik sahaja WSJ mamaparkan kisah dongeng mengenai perbelanjaan Najib dan terselit pula disitu nama gedung pakaian JAKEL, maka juak juak murahan DAP ini "menghidu" satu peluang keemasan untuk melaksanakan tugas dalam kepakaran mereka, iaitu FITNAH !

Tidak timbul langsung soal dan cerita Najib berbelanja secara peribadi sehingga puluhan juta ringgit di JAKEL. Memang tidak logik dan tak masuk akal..! 

Betapa bodohnya seorang Ahli Parlimen seperti Lim Lip Eng menyalak-nyalak kununnya Najib beli ‎5,500 pakaian setahun untuk Rosmah, bermakna 4 pakaian setiap hari sepanjang tahun. Memang bodoh Ahli Parlimen DAP ini, adakah mana mana rakyat Malaysia akan sanggup membeli 4 pakaian di kedai yang sama setiap hari....? 

Hakikatnya pembelian yang dibuat di JAKEL membabitkan Corporate and Charity Purcahses. Transaksi itu semua melibatkan Jabatan Perdana Menteri apabila perlu diadakan pembelian membabitkan aktiviti NGO dan badan bukan kerajaan seperti sumbangan pakaian meraikan anak anak yatim menjelang musim perayaan seperti Hari Raya Aidil Fitri,‎ bantuan pakaian dalam tragedi bencana seperti gempa bumi, banjir yang memerlukan kain kain selimut, pakaian dan permaidani yang baru untuk masjid masjid.

Peristiwa banjir yang melanda beberapa negeri di tanahair beberapa tahun lalu sebagai contoh memerlukan belanja yang sangat  besar untuk pihak kerajaan melaksanakan baik pulih. Sudah pastilah pembelian pembelian seperti ini munasabah. Lagi pun pihak JAKEL menjual pada harga yang lebih rendah dimana pihak mereka juga ‎terlibat dengan tanggungjawab CSR.

Kesimpulannya, diharap juak juak murahan seperti pimpinan DAP perlu menjadi lebih matang dan bijak sekiranya mahu berkokok dan menyalak membuktikan salah laku YAB Perdana Menteri....

Jangalah mencari isu isu remeh Cap Ayam sekaligus memperlihatkan value pemikiran mereka berada dibawah tapak kaki pimpinan UMNO-BN.

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.