Friday, June 17, 2016

Biarapun Sebesar Gunung Himalaya FITNAH Terhadap Kak Mas... Yang Penting Pengundi Kuala Kangsar Kenal Hati Budi Calon BN-UMNO !

‎Salam Satu Kuale....

Sejak diumumkan sebagai calon BN-UMNO untuk PRK Parlimen Kuala Kangsar, cabaran dan dugaan buat Datin Mastura sangatlah besar dan getir....

Untuk kesekian kalinya dan jarang sekali berlaku calon UMNO tidak dapat berkempen kerana mematuhi syariah agama islam, kedudukan Datin Mastura sebagai balu kepada Allahyarham Dato Wan Khair-il sebagai bekas Ahli Parlimen terpaksa melalui tempoh iddah sekaligus beliau tidak boleh berkempen.

Seharusnya mana mana ahli UMNO janganlah mengeluh dan berkira dengan kudrat mereka untuk bekerja dalam jentera parti kerana situasi calon tidak berkempen sewaktu Pilihanraya biasa berlaku terutamanya dikalangan calon Pembangkang yang pernah mencalonkan tahanan ISA dan mereka mampu meraih kemenangan....

Penglibatan keempat-empat anak Datin Mastura @ Kak Mas yang turun berkempen mewakili ibu mereka sudah memadai untuk jentera BN-UMNO melaksanakan tugas sepanjang tempoh berkempen.

Asam garam kaedah berkempen pihak Pembangkang memang sudah dijangkakan akan membawa unsur unsur fitnah dengan nawaitu meracuni pemikiran pengundi. Fitnah dan penipuan dari juak juak Pembangkang ibarat lagu dan irama tak boleh dipisahkan !

Sehari menjelang hari penentuan iaitu hari pembuangan undi, pakar fitnah Pembangkang yang tersohor, Haji Rafizi Ramli menyalak dan menyebarkan slip bank kununnya Kak Mas ada menerima dana sebanyak RM500,000.

Satu kerja jahat tanpa ada rasa takut walaupun hari ini kita sedang berada dalam bulan yang mulia bulan Ramadhan, suatu waktu yang seharusnya umat islam kuat beribadah dan menjauhi sebarang dosa...

Padahal transaksi itu adalah satu rekod bayaran yang berlaku pada tahun 2012 dimana bayaran telah dibuat kepada akaun bank syarikat Guaman milik Kak Mas bersama rakan rakan peguamnya yang lain. Ianya bukanlah transaksi terkini dan dibuat kepada akaun peribadi Kak Mas. 

Untuk mana mana syarikat Guaman menerima bayaran adalah suatu keadaan yang biasa berlaku sekiranya menjadi panel peguam untuk sebarang perjanjian jual beli hartanah yang melibatkan amaun yang besar, sebagai contoh ianya adalah deposit dari pihak pembeli dan dimasukkan dalam Client's Account atas nama syarikat Guaman tersebut.

Bodoh sungguh cara Rafizi yang cuba menipu pengundi Kuala Kangsar !

Setelah berbelas hari lamanya tempoh berkempen, mood pengundi di Kuala Kangsar semakin positif untuk menyokong Kak Mas. Beliau bukanlah asing buat pengundi Kuala Kangsar kerana selama mana Allahyarham Dato Wan Khair-il menjadi ADUN dan Ahli Parlimen di Kuala Kangsar, Kak Mas sentiasa ikut sama dalam semua program bersama rakyat.

Malah ketika ditanya oleh wartawan misi dan visi Kak Mas sekiranya dipilih oleh rakyat Kuala Kangsar, beliau sungguh beryakinan mampu menggalas tanggungjawab sebagai wakil rakyat meneruskan legasi Allahyarham suaminya.

Penglibatan Kak Mas dalam bermacam macam program politik sewaktu menemani Allahyarham Wan Khair-il‎ sedikit sebanyak memudahkan beliau untuk memahami tugas sebagai wakil rakyat. Malah sew aktu sesi bersama wartawan Kak Mas menyatakan sebaik sahaja dipilih sebagai Ahli Parlimen Kuala Kangsar, beliau mahu pergi ke semua 44 kampung bagi tujuan pengumpulan data untuk tahu secara terperinci butiran. Beliau mahu tahu anak anak mereka yang duduk di perantauan, ibu tunggal, warga emas dan sebagainya. Ini adalah kerana apabila beliau memberikan bantuan ianya dilaksanakan secara holistik.

Melihat daripada cara cara Kak Mas berbicara, terbukti beliau ada memiliki ciri ciri seorang pemimpin yang boleh pergi jauh....

Semoga Allah swt berikan kemenangan buat Datin Mastura !

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Hishamuddin Mahu Pengundi Parlimen Kuala Kangsar Kenali Hati Jiwa Dan Sanubari Datin Mastura

‎Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein mahu jentera UMNO-BN yang sedang bertugas dan berkempen di PRK Parlimen Kuala Kangsar untuk fokus mendekati lebih ramai pengundi.

Hishamuddin sewaktu turun padang di Kampung Bendang Kering mahu petugas petugas berikan  tumpuan sepenuhnya kepada kaedah mendekati pengundi kerana kita sudah hampir kepada garisan  penamat hanya tinggal beberapa jam sahaja lagi   sebelum hari mengundi.

Beliau juga mahu petugas jentera PRK memaklumkan kepada pengundi di Kuala Kangsar faham keikhlasan hati calon BN, Datin Mastura yang akan meneruskan perjuangan arwah suaminya.

Bacalah ‎hati, jiwa dan sanubari Datin Mastura, pesan Hishamuddin.

Keperibadian yang baik budi pekerti calon kita sangat diakui, kerana cara pendidikan yang baik kepada anak anaknya sudah jelas terbukti....

Datuk Seri Hisham berkongsi cerita bagaimana beliau mengkagumi sikap yang baik oleh salah seorang anak Datin Mastura yang masih menghormati Nizar Jamaluddin parti PAN sewaktu mereka bertembung ketika berkempen. Walaupun Nizar memfitnah ibunya namun sifat baik hati didikan keluarga Allahyarham Wan Khair-il bersama Mastura membuatkan anak mereka tidak sedikit pun menaruh perasaan dendam.

Maka dengan itu, calon BN Datin Mastura adalah calon yang terbaik buat pengundi Parlimen Kuala Kangsar..


Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Sunday, June 12, 2016

Sedih Melihat Tun Dr Mahathir Sanggup Jadi Tukang Kompang FITNAH Rafizi Terhadap Rosmah Mansor....

Semalam…. Tanggal 11hb Jun 2016, Tun Dr. Mahathir secara peribadi telah turun berceramah dan berkempen di Sekinchan bagi pihak calon Parti Amanah Negara (PAN) atau lebih tepat lagi untuk DAP. Risalah-risalah yang disebarkan tentang kedatangan Tun Dr. Mahathir ke Dewan Restoran Hao Xiang Chi, Sekinchan menyatakan bahawa Tun Dr. Mahathir akan membuat pendedahan besar-besaran bersama-sama dengan bukti selain dokumen-dokumen berkaitan dengan dakwaannya terhadap Najib Abdul Razak.

Malangnya, selain hanya lebih kurang 600 orang sahaja yang hadir untuk mendengar dan menyaksikan sendiri bukti serta dokumen seperti yang dinyatakan dalam risalah tersebar berbanding reputasinya yang sangat gah, Tun Mahathir rupa-rupanya kembali dengan perangai lamanya ialah KUAT MENIPU!

Mana bukti-bukti daripada segala tuduhannya? Mana dokumen-dokumen yang didakwa akan didedahkan?

Rata-rata yang hadir di dewan restoran tersebut adalah orang Cina yang merupakan pengundi tegar DAP dan sebahagian besar daripada mereka tidak peduli dengan sebarang berita kecuali yang diberitahu oleh para pemimpin DAP semata-mata.

Tiada bukti dan tiada dokumen yang didedahkan oleh Tun Dr. Mahathir dalam ceramahnya di Sekinchan!

Sebaliknya bekas Perdana Menteri Malaysia keempat itu hanya sekadar mengulang-ulang tuduhan dan tohmahan yang telah pun dijawab sambil membuat sindiran tentang ROSMAH MANSOR, JET KERAJAAN dan majlis perkahwinan anak Najib. Namun Mahathir tidak pula menceritakan mengapa dan kenapa Vincent Tan menaja majlis harijadinya setiap tahun dengan nilai jutaan ringgit? Apakah balasan projek yang diperolehi oleh Vincent Tan dengan kebaikannya, sama ada sepanjang tempoh 22 tahun Mahathir berkuasa atau semasa zaman Najib kerana pengaruh dan tekanan Mahathir?

Majlis harijadi gah Mahathir tak pakai duit rakyat? Majlis perkahwinan anak Rosmah Mansor pakai duit rakyat?

Orang bodoh sahaja yang akan percaya, Mahathir dan anak beranaknya kaya raya kerana menemui harta Qarun dari Sungai Tigris!

Dari isu 'berat' 1MDB sehinggalah isu remeh seperti peranan Rosmah Mansor sebagai isteri Perdana Menteri yang sudah tentu turut diberikan tanggungjawab tertentu mewakili negara, Tun Mahathir benar-benar telah menjatuhkan dirinya ke tahap paling rendah dan hina. Mahathir hanya mampu mensensasikan pembohongan Rafizi Ramli sedangkan pada masa yang sama, tindakan-tindakannya yang merugikan rakyat negara ini selama 22 tahun, langsung tidak disentuhnya.

Barangkali kerana sedar tentang penipuan Rafizi Ramli yang terlalu bergantung kepada kalkulator untuk mengira dan kemudian cuba menimbulkan persepsi bahawa Rosmah Mansor berada di dalam pesawat sewaan ganti itu selama 2 bulan, Tun Mahathir sekadar mampu menyindir dan tidak berani membuat tuduhan sebagaimana yang sering dilakukannya.

Dalam majlis tohmahan tersebut, turut diadakan adalah Skype bersama-sama Claire Brown, pemilik dan penulis Sarawak Report yang telah dijadikan kitab utama oleh golongan pro-Mahathir dan Tony Pua. Pendedahan yang dibuat oleh Xavier Justo tentang rancangan Claire Brown bersama-sama Tony Pua dengan menggunakan wang Tong Koii Ong dan Ho Kay Tat sebanyak RM2 juta untuk mewujudkan fitnah terhadap 1MDB dan Najib Abdul Razak, langsung tidak disebut oleh Tun Dr. Mahathir dalam ceramahnya.

Tong Koii Ong dan Ho Kay Tat sekarang ini telah menjadi saksi untuk agensi-agensi penyiasatan berhubung pendedahan Xavier Justo dalam transkrip WhatsApp.

Sebagai seorang bekas Perdana Menteri yang gah dan sangat masyhur, Tun Dr. Mahathir akhirnya memalukan dirinya dengan sekadar menggunakan tohmahan sebagai hujah. Mana pergi kehebatan Che Det?

Mana perginya segala maklumat-maklumat yang kononnya telah sampai ke pengetahuannya daripada orang-orang tertentu? Sebagai seorang Dr. Mahathir, adakah akal dan pertimbangannya sudah cukup rendah sehingga terpaksa menggunakan pembohongan budak kanyir seperti Rafizi Ramli yang akhirnya di mahkamah akan menyatakan, "SAYA HANYA BERGURAU"?

Bukankah Rosmah Mansor sekadar mengulangi peranan isteri Perdana Menteri seperti yang dilakukan oleh Tun Dr. Siti Hasmah sewaktu 22 tahun Mahathir berkuasa dahulu? Bezanya, Rosmah Mansor menginisiatifkan PERMATA yang skop dan fokus programnya diterimapakai oleh banyak negara, berbanding Tun Dr. Siti Hasmah yang sekadar membawa imej kehebatan Mahathir?

Kalau Mahathir tidak mengurung Tun Siti Hasmah, malah memberikan kebebasan kepada anak perempuannya Marina Mahathir - yang pada zaman mudanya cukup masyhur kisahnya - untuk merosakkan minda masyarakat dengan idea liberalismenya, mengapa pula Najib perlu mengurung Rosmah di dalam rumah agar Rosmah tidak dapat menjalankan peranannya sebagai isteri Perdana Menteri yang turut diiringi tugas-tugas tertentu sebagai duta negara, malah mewakili tubuh badan suaminya hanya semata-mata kerana isteri Najib adalah Rosmah Mansor, yang semenjak dari awal lagi telah diberikan persepsi yang sangat negatif terutama ketika Anwar Ibrahim melihat Najib Abdul Razak adalah saingan utamanya untuk jawatan Timbalan Presiden UMNO pada pertengahan 90-an?


Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Friday, June 10, 2016

Semakin Seronok Rafizi Menambahkan DOSA Fitnah Dibulan Ramadhan.... Pahala Lagi Buat Rosmah !

Tidak puas hati dengan penjelasan yang diberikan terhadap fitnah beliau berkaitan tindakan DSP Rosmah Mansor menghadiri satu majlis di Istanbul bertarikh 27/05/2016, bernama 'Global Good Governance Award 2016', Setiausaha Agung PKR sekali lagi mengadakan Sidang Akhbar.

Kali ini, beliau berkongsi video dua minit yang kononnya menunjukkan Rosmah menaiki pesawat milik Emirates Airline dengan pegawainya membawa beg ke dalam pesawat. Bercakap kepada pemberita di Kuala Kangsar, Rafizi mempersoalkan jumlah pegawai yang mengiringi isteri Perdana Menteri, DS Najib Razak dalam lawatan itu serta kandungan beg berkenaan.

Menurut ahli parlimen Pandan itu, beliau tidak pasti bilangan beg yang dibawa itu dan menyoal mengapa ia idak diletakkan di kawasan bagasi yang ditetapkan tetapi terpaksa diangkut sendiri ke dalam pesawat berkenaan.

Menjawab persoalan berkenaan, Dato Rizal Mansor, Pegawai Peribadi kepada DSP Rosmah Mansor telah memberikan jawapan kepada persoalan di atas di dalam laman sosial Facebooknya, di sini.
YB Rafizi Ramli mahu menutup malu setelah membuat kesilapan mengira 'flying hours' rombongan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul iaitu dengan mengira 1440 jam dan bukannya 26 jam. Oleh kerana itu beliau sekarang bercakap mengenai jumlah beg untuk rombongan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul.
Mungkin di kawasan Parlimen Pandan sudah tiada isu rakyat yang hendak perjuangkan maka dengan itu beliau mengambil tahu hal yang tiada kaitan dengan beliau. Saya beranggapan YB Rafizi Ramli tidak pernah menaiki pesawat komersil mahupun pesawat eksekutif. Oleh yang demikian, saya akan menjelaskan SEIKHLASNYA dan MENGGUNAKAN BAHASA MELAYU MUDAH agar dapat difahami dan diselami oleh YB Rafizi Ramli.
YB boleh menyemak terma 'ACT - additional centre tank' dengan 'rakan-rakan' dalam industri penerbangan. Pesawat ini telah mebuat pengubahsuaian kepada ruang kargonya untuk membesarkan tangki minyak bagi membolehkan pesawat terbang lebih jauh (more range). Untuk makluman YB juga, ruang kargo pesawat eksekutif juga tidak sama seperti pesawat komersil. Dalam kes penerbangan ini, ruang kargo digunakan untuk membawa kostum dan alatan Permata Seni yang diundang membuat persembahan di sana. (boleh rujuk gambar).
Penumpang pesawat berkenaan bukanlah hanya Isteri Perdana Menteri seorang. Sebaliknya pesawat ini turun membawa bersama 13 penumpang dan 7 anak kapal. Adakah kesemua penumpang lain tidak membawa bagasi masing-masing? Ini penerbangan jarak jauh. Sudah tentu perlu menukar pakaian. Sebab itu dibawa 'hand-carry' beg. Begitu juga makanan daripada sendiri dibawa atas pesawat. 
Jelas tuduhan YB Rafizi Ramli berniat jahat dan bertujuan menimbulkan kebencian terhadap pimpinan Negara dan keluarga.
P/S: berapa kali pc lagi dia nak buat? takat nak tanya soalan camtu boleh whatsaps gua je bro ataupun tag gua kat FB
Dato' Rizal MansorWednesday, June 8, 2016

Awal Ramadhan Rosmah Dapat Pahala Apabila Rafizi Menanggung DOSA Memfitnah !

‎JAWAPAN KEPADA ISU PENGGUNAAN JET OLEH DATIN SRI ROSMAH MANSOR

Merujuk kepada 'pertanyaan' YB Rafizi Ramli tentang penggunaan pesawat peribadi oleh Isteri Perdana Menteri, perlu difahami bahawa kehadiran beliau di Istanbul, Turki adalah bagi menerima anugerah "3G Children Welfare Award" bagi pihak Permata Negara di dalam Majlis Global Good Governance Award 2016.    
'Pendedahan' ini bersifat jahat kerana beliau cuba memesongkan pandangan rakyat bahawa Isteri Perdana Menteri sedang melakukan suatu pembaziran.

Tuduhan ini jelas merupakan suatu fitnah apabila mengatakan lawatan ini bersifat bermewah-mewah. Isteri Perdana Menteri menempuh perjalanan hampir 13 jam ke Istanbul hanya untuk menerima anugerah dan menyampaikan ucapan.

Beliau bergegas pulang selepas majlis tersebut kerana perlu menghadiri Mesyuarat Agong Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang akan dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong. Mana mungkin Datin Paduka Seri Rosmah dapat menghadiri semua acara-acara penting sekiranya mengikuti jadual penerbangan pesawat komersil.
YB Rafizi dengan sengaja cuba menimbulkan persepsi negatif terhadap Isteri Perdana Menteri di dalam tempoh berkempen di Pilihanraya Kecil Kuala Kangsar dan Sungai Besar. Beliau sepatutnya menggunakan tempoh berkempen ini untuk memberitahu rakyat apa sumbangan parti beliau tawarkan kepada rakyat bukannya membuat 'pertanyaan-pertanyaan' yang tidak kena-mengena dengan Pilihanraya Kecil.

Sekurang-kurangnya Datin Paduka Seri Rosmah mengilhamkan suatu program yang memberi manfaat kepada ribuan anak-anak malahan program ini mendapat pengiktirafan dunia.

YB pula apa program yang telah dilaksanakan? Harapnya pertanyaan-pertanyaan YB ini bukanlah gurauan semata. Tambahan pula bulan Ramadan yang mulia ini kita dianjurkan berbuat baik sesama insan.  
Untuk pengetahuan YB Rafizi Ramli, Program Permata Negara adalah sebuah projek kerajaan di bawah Bahagian Permata, Jabatan Perdana Menteri dan Isteri Perdana Menteri Datin Paduka Seri Rosmah Mansor merupakan Penaungnya. Program Permata Negara adalah cetusan ilham beliau.
Menjawab persoalan YB Rafizi perjalanan Isteri Perdana Menteri ke Istanbul tidak dilaporkan dan tidak diketahui, ingin saya jelaskan belum pernah berlaku dalam mana-mana berita melaporkan aturan perjalanan seseorang kenamaan kecuali berita mengenai aturcara lawatan.
Maka, saya ingin menjawab soalan-soalan yang ditujukan YB Rafizi Ramli,
SOALAN
1. Kenapa Datin Seri Rosmah Mansor tidak menggunakan penerbangan komersil untuk perjalanan ke Istanbul yang sudah tentu jauh lebih murah berbanding menyewa sebuah jet peribadi ACJ319 hanya untuk beliau?
JAWAPAN
Kerajaan tidak menyewa pesawat tersebut khusus untuk Datin Paduka Seri Rosmah Mansor. Pesawat ACJ319 No. Pendaftaran A6-CJE adalah pesawat gantian yang disewa oleh Kerajaan Malaysia bagi kegunaan kenamaan-kenamaan Negara termasuk Yang Di Pertuan Agong, Permaisuri Agong dan lain-lain kenamaan. Isteri Perdana Menteri menempuh perjalanan hampir 13 jam ke Istanbul hanya untuk menerima anugerah dan menyampaikan ucapan.

Beliau bergegas pulang selepas majlis tersebut kerana perlu menghadiri Mesyuarat Agong Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang akan dirasmikan oleh Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong. Mana mungkin Datin Paduka Seri Rosmah dapat menghadiri semua acara-acara penting sekiranya mengikuti jadual penerbangan pesawat komersil.
  
SOALAN
2. Siapa yang membuat tempahan jet peribadi tersebut dan siapa yang membayar kos sewaan tersebut?
JAWAPAN
Pesawat tersebut disewa oleh Kerajaan untuk sementara (2 bulan) sebagai gantian kepada pesawat ACJ320 yang kini dalam tempoh penyelengaraan.
SOALAN
3. Kenapa Datin Seri Rosmah Mansor sebagai seorang awam diberikan pelepasan menggunakan lapangan terbang di Pengkalan Udara Subang yang sepatutnya khusus untuk kegunaan ketenteraan dan bukan penerbangan awam seperti ini?
JAWAPAN
Pesawat tersebut adalah pesawat gantian Kerajaan maka atas sebab itu penerbangan ini menggunakan Pengkalan Udara Subang. Datin Paduka Seri Rosmah Mansor adalah Isteri Perdana Menteri Malaysia dan kedudukan beliau dari segi protokol adalah layak. Kita tidak memerlukan lepasan MCKK untuk bertanya soalan sedemikian.
Satu sahaja soalan saya untuk YB Rafizi pula, siapakah penternak ikan yang dimaksudkan oleh Latifah Koya.
Sekian....

Sent from my BlackBerry Z30 smartphone.

Wednesday, June 1, 2016

Semakin Parah FITNAH Oleh Malaysiakini Terhadap Najib !!

Setelah kecewa melihat pelbagai cara dan kaedah jahat untuk menggulingkan YAB Perdana Menteri, Datuk Sri Najib dari kerusinya sebagai orang nombor 1 negara, juak juak murahan ini masih lagi meneruskan usaha MEMFITNAH Najib. Kali ini portal Malaysiakini sanggup menjadi BARUA dan kuda tunggangan !!

Dengan rasa selamba dan tidak ada rasa bersalah, Malaysiakini menabur FITNAH dan menjual pembohongan semalam.... Memuatnaik berita kononnya anak tiri Najib, Riza Aziz yang hadir di PWTC untuk majlis perasmian Sidang Antarabangsa PERMATA dikatakan meninggalkan majlis ketika Najib sedang berucap, membuatkan wartawan mereka gagal untuk menemubual Penerbit sebuah filem Hollywood, 'The Wolf of Wall Street'.

Pembohongan dan penipuan Malaysiakini boleh baca di SINI.  Mungkin tujuan pembohongan berita ini cuba dikaitkan dengan fitnah sebelum ini kononnya Riza Aziz kini sedang diburu pihak FBI dan CIA.

Kalaulah benar Riza Aziz ini menjadi buruan pihak FBI dan CIA, bagaimana beliau boleh melepasi pelbagai sekatan seperti lapangan antarabangsa Amerika Syarikat dan memasuki negara kita ini....? Itu semua karut dan bohong belaka !

Hakikatnya pada majlis tersebut, Riza Aziz berada dalam dewan PWTC sehingga selesai majlis dan tidak pun melarikan diri dari mana mana pihak wartawan... Riza bersama adiknya Nooryana Najwa Najib berada disana sehingga majlis berakhir....