Thursday, January 5, 2017

BRAVO Ku Nan...! Betapa Ramainya Ahli Parlimen Pakatan Di Wilayah Persekutuan TAK Mampu Tandingi BN Dengan Perkhidmatan Bas Sekolah PERCUMA

Kita semua masih lagi dalam minggu pertama persekolahan sesi tahun 2017......

Tidak keterlaluan untuk memberikan THUMBS UP buat Menteri Wilayah, Datuk Seri Tengku Adnan yang berjaya WALK THE TALK mendauhulukan rakyat untuk diutamakan !

Perkhidmatan bas sekolah secara percuma yang disediakan Dewan Bandaraya Kuala LUmpur (DBKL) untuk anak-anak penghuni PPR dan Perumahan Awam (PA) bermula sejak Selasa yang lepas dimana  sebanyak 165 bas disediakan kerajaan bagi kegunaan pelajar sekolah rendah dan menengah yang tinggal di 74 buah PPR dan PA di sekitar ibu negara melibatkan peruntukan RM80 untuk setiap pelajar.

Kalau mengikut rekod diatas kertas, daripada 11 kerusi Parlimen di Wilayah Persekutuan hanya 2 sahaja yang dimenangi oleh UMNO-BN iaitu di Setiawangsa [Datuk Ahmad Fauzi] dan di Titiwangsa [Datuk Johari Ghani]. Selebih 9 kerusi milik DAP dan PKR......

Namun begitu, menyedari hakikat dalam memahami konsep Rakyat Diutamakan dibawah kepimpinan YAB Datuk Sri Najib Tun Razak, maka lahirlah satu khidmat istimewa untuk penduduk di Wilayah Persekutuan untuk menikmati bas sekolah percuma.

Bijak sungguh idea Menteri Wilayah, Datuk Seri Tengku Adnan.... Tahniah Ku Nan !!

No comments: