Thursday, February 2, 2017

Banjir Di Kajang Wan Azizah Hilang.... Banjir Di Pahang Wan Azizah Tetap Berposing Dengan Kipas

Sudah menjadi lumrah apabila rakyat terpaksa mendepani ujian getir seperti musibah banjir, maka kehadiran dan kepedulian wakil rakyat mereka amat dialu-alukan....

Ketika dan saat bumi negeri Pahang kini turut sama ditimpa masalah banjir, kemunculan Ketua Pembangkang dari PKR Dr Wan Azizah telah mengundang respon negatif akibat sikap isteri Bapa Peliwat Negara itu sendiri yang hanya utamakan populariti dan bukannya sifat kepimpinan.

Masih segar dalam ingatan apabila Kajang ditenggelami air kerana banjir kilat kelibat Wan Azizah tak kelihatan. Malah beberapa hari yang lepas, Ahli Parlimen Permatang Pauh ini cuba mencuri perhatian dengan menziarah mangsa mangsa banjir di Pahang. Baca seterusnya di SINI.

Niat dan nawaitu Wan Azizah seolah-olah mahu mendahului YAB Datuk Sri Najib yang seharusnya peduli dan peka masalah rakyat dinegeri Pahang.... Kesian sungguh usaha jahat pencacai pencacai Pembangkang mahu spin isu ini. Mereka silap !

Najib dan Rosmah tahu tugas dan tanggungjawab mereka. Denyut nadi rakyat Pahang khususnya di Pekan memang tersemat kemas didalam naluri pasangan suami isteri ini sejak dari dulu lama dah bertahun tahun lamanya !

Selaku Wakil Rakyat Pekan, Najib dan isteri melawat mangsa banjir yang ditempatkan di Sekolah Kebangsaan (SK) Kinchir, Paloh Hinai, Pekan, Pahang hari ini. Beliau bersama Rosmah menaiki bot mengharungi Jambatan Sungai Kinchir yang ditenggelami air lebih satu meter, kemudian menaiki bas sekolah sebelum tiba ke pusat pemindahan sementara di sekolah itu.


No comments: