Sunday, February 19, 2017

Mamak KERALA Pening Apabila Himpunan RUU 355 Sukses Berbanding BERSIH 5 Yang GAGAL !

Warna PURPLE berjaya mewarnai Padang Merbok semalam menzahirkan sokongan umat islam menyokong penuh Himpunan RUU 355 ! Lautan manusia...!! Yang pastinya terdiri daripada umat islam tanpa mengira fahaman parti.

Lambakan foto foto di media sosial menyiarkan lautan umat islam yang membanjiri dan memenuhi Pafang Merbok semalam sudah pasti bikin Tun Mahathir panas kerana Himpunan RUU 355 telah "direject" oleh juak juak parti cap ayam lambang bunga raya, DAP, PKR dan PAN. Terbukti lautan umat islam yang menjayakan RUU 355 semalam jauh lebih sukses dari BERSIH 5 !

Ia adalah salah satu daripada beberapa himpunan sebelum ini yang menggandingkan UMNO dan PAS walaupun tidak dibuat atau diisytiharkan secara rasmi. Malah ianya jauh lebih besar berbanding pertemuan antara Mahathir dan Allahyarham Fadhil Noor hampir dua dekad lalu dalam isu Palestin. Himpunan kali ini jauh lebih berjaya kerana ia melibatkan akar umbi berbanding hanya dua orang pemimpin tertinggi bergambar di hadapan wartawan dan jurugambar.

Baca sepenuhnya ulasan dari sahabat Blogger di SINI

No comments: