Monday, February 13, 2017

Tempoh Sebulan Mamak KERALA Kepada PAS Tak Laku.... Terbuktilah Mamak KERALA Tak Ada Magic Seperti Anwar Yang Boleh Pujuk PAS

KILL TWO BIRDS WITH ONE STONE......!

Apabila Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dah memberikan gambaran 'mana mana pihak iaitu parti politik yang ada kaitan, ada kena mengena, ada hubungan dengan Chauvanist DAP dan PAN, maka keputusan mudah oleh PAS ialah mereka tidak akan bekerjasama'.

“Kita sudah ada dasar, kita tidak bekerjasama dengan parti yang ada hubungan dengan DAP dan PAN, ini keputusan kita, mudah sahaja. Tidak perlu tunggu masa, tidak perlu tunggu sebulan, apabila sudah ada hubungan dengan DAP dan PAN, habislah.

“PKR pun kita akan buat keputusan, insya-Allah selewat-lewatnya masa muktamar, kita akan lihat kerjasama dengan PKR. Begitu juga dengan kedudukan Pas di Selangor, kita tunggu dan lihat perkembangannya nanti,” kata Abdul Hadi.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas merasmikan Konvensyen Kebajikan anjuran Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Pas di sini hari ini.

Sekaligus kata kata yang keluar dari mulut PAS itu juga seperti tak endahkan langsung tempoh sebulan yang diberikan oleh Mahathir kepada PAS untuk mem­­buat keputusan sama ada mahu menyertai Pakatan Pembangkang atau sebaliknya.

Kesian Mamak KERALA ! Tak laku langsung offer yang beliau cuba pancing kepada PAS. Mungkin Kit Siang, Azmin Ali dan Mat Sabu menjangkakan Mahathir adalah orang yang paling layak untuk "mengayat" dan seterusnya memujuk PAS..... Tetapi terbukti perkiraan mereka silap !

Walaupun Presiden PAS  menegaskan mereka bakal mengkaji semula hubu­ngan dengan PKR selewat-lewatnya pada muktamar tahunan yang dijangka berlangsung di Kedah pada April ini,  tetapi apabila Hadi Awang sebut mengenai dasar parti mereka yang TAK akan bekerjasama dengan mana pihak yang ikatan rasmi dengan DAP dan PAN, tepatlah pembuka kata Blog MIK seperti diatas tadi.... Kill Two Birds With One Stone !

Kegagalan Mahathir untuk pulas tengkuk pimpinan PAS memberikan gambaran yang sangat jelas, tidak ada sesiapa yang mampu menandingi kehebatan Anwar Ibrahim. Untuk rekod, terbukti bahawa Anwar sewaktu mengepalai Pembangkang pada PRU 12 tahun 2008 dan PRU 13 tahun 2013 telah berjaya membawa Hadi Awang dengan Kit Siang untuk duduk semeja dan akur dengan persetujuan bekerjasama dalam Pakatan Pembangkang.

Agak agaknya mungkin itulah sebabnya 4 orang wakil rakyat DAP di Melaka umum keluar parti sebab mereka melihat Mahathir hanyalah taraf Cap Ayam dan tak layak untuk menjadi Ketua Pembangkang.....

3 comments:

Anonymous said...

Ingatkan bagi tempoh sebulan untuk anak betina belajar bezakan gereja dan masjid.

Mohd Jamil said...

Bezanya Anwar dan Mahthir...anwar tipu muslihat hingga Pas hampir dihijack olih Anwsrinas..kesannya dap dgn tanpa silu dan hormat melanyak pas dan ulamanya ketahap hamgus...Mahathir pula cara terang dan arm wrestle..ahli pas yg bodoh pun nampak bahaya mendatang...kedua duanya ..kalau menang atad pas pon...dap yg dapat trophy dan hadiah..mereka hanya alat...kita guna melayu..untuk screw melayu..motto dap..saperti disuarakan diceramahnya pada kaum cina..

Anonymous said...

Wajib tolak Dap dan parti ternakannya dlm pru akan datang.